شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

روکش موقت دندان چیست؟

روکش موقت دندان چیست؟

روکش دندان

روکش موقت دندان یکی از راه های رسیدگی به دندان ها می باشند. این روکش ها دارای انواع مختلف دست ساز و آماده می باشند که بنا به تشخیص دندان پزشک و نیاز فرد به روکش موقت دندان به کار گذاشته می شوند. روکش ها می توانند از مواد مختلفی مانند، فلز، سرامیک و یا ترکیبی از آن دو، پلی‌ کربنات، سولولوئیدی و... ساخته شوند. روکش دندانی یک کلاهک شکل دندان می باشد که وظیفه ی آن محافظت از دندان های شما می باشد. ممکن است برخی از افراد قصد به کار گذاشتن این روکش ها داشته باشند و بخواهند درباره ی آن ها اطلاعاتی را بدست آورند.  در این مقاله مطالب مفیدی در باب روکش های موقت دندانی ارائه شده است.

عناوینی که در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد:

  • آشنایی با روکش موقت دندان
  • روکش دندان چگونه عمل می‌کند؟
  • موارد کاربرد روکش های موقت
  • مزایای روکش موقت
  • انواع روکش های موقتی
  • روکش موقتی دست ساز
  • روکش موقتی آماده
  • مواد به کار رفته شده در روکش های موقت دندان

آشنایی با روکش موقت دندان؟

ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که برای گذاشتن روکش های دائمی به دندان پزشکان معالج خود مراجعه کرده باشید. دندان پزشکان شما، در ابتدا دندان شما را تراش داده و آن را قالب گیری می کنند. آن ها به شما می گویند که ممکن است روکش دندان های دائمی شما به مدت چند روز دیگر آماده شود. در چنین حالتی اگر مطب را ترک کنید متوجه خواهید شد که دندان های تراش خورده شما به شدت درد می کنند. این درد ناشی از تراش مینا و بخشی از عاج دندان های شما می باشد که باعث شده است بخشی از عاج زیرین بدون پوشش رها شده و در معرض هوا قرار بگیرند.

به همین دلیل برای جلوگیری از درد ناشی از چنین درمانی، باید دندان پزشک شما کارهایی را بر روی دندان شما انجام دهد. روکش های موقت دندانی درست برای چنین مواقعی درست شده اند. در صورتی که پزشک شما قبل از ترک مطب، روکش موقت دندان را تا زمان درست شدن روکش های دائمی بر روی دندان های شما بگذارد می تواند از درد دندان هایتان جلوگیری کند. این مقاله به صورت تخصصی روکش های موقت دندان، دندان موقت و کاور دندان را مورد بررسی قرار داده است که با مطالعه ی آن می توانید اطلاعات مفیدی را بدست آورید.

روکش دندان چگونه عمل می‌کند؟

عملکرد روکش های دندان درست مانند دندان های سالم و طبیعی می باشد. مقاومت این روکش ها در برابر فشار و نیروی ناشی از جویدن بالا می باشد. وضعیت روکش های دندان به صورت موقت می باشند و نمی توان از آن ها به صورت دائمی استفاده کرد، چرا که در طول زمان شل می شوند و نیاز به نگهداری و تعویض دارند. البته روکش موقت دندان اغلب توسط دندان پزشکان به بیماران توصیه می شوند. بیشترین کاربرد روکش های موقت بعد از انجام ارتودنسی می باشد که تا روکش های دائمی با اکلوژن جدید تنظیم و ساخته شوند می توان از ان ها استفاده کرد.

موارد کاربرد روکش های موقت:

  • یکی از مهم ترین کاربردهایی که می توان برای روکش موقت دندان و یا کاور دندان نام برد، حفاظت از دندان ها می باشد. حفاظت از دندان ها می تواند در زمینه هایی مانند جای ایمپلند و لپه مورد استفاده قرار گیرد.
  • استفاده از روکش های موقت باعث می شود که فرد بتواند فاصله ی میان دندانی را پر کرده و بدون هیچ فاصله ای در دندان ها به فرد یک لبخند نرمال را می دهد.
  • روکش موقت دندان باعث کاهش حساسیت های دندانی و یا لثه می شوند و یا به عبارتی حساسیت های دندانی توسط این روکش ها محدود خواهند شد.
  • روکش های موقت دندان و یا کاور دندان به جویدن و خوردن غذا کمک می کنند.

مزایای روکش موقت

استفاده از روکش های موقت دندانی و کاور دندان برای بیماران مزایا و امتیازاتی را خواهد داشت:

  • اولین مزیت این روکش های دندانی این می باشد که می توان از این روکش ها به عنوان یک محافظ دندانی استفاده کرد. روش موقت دندان تحریکات دندان را به شدت کاهش می دهد و اجازه نمی دهد عواملی مانند تغییرات حرارتی و نشت بزاق باعث تحریک دندان فرد گردد.
  • گذاشتن روکش بر روی دندان ها باعث ثابت ماندن دندان ها در مواقع حساس خواهند شد. اهمیت این موضوعی زمانی مشخص می شود که دندان فرد تراش خورده و یا کوچک شده باشد.
  • یکی دیگر از مزایایی که می توان برای روکش موقت دندان و کاور دندان برشمرد این است که فرد می تواند تا زمان درست شده دندان های دائمی خود، بدون هیچ نگرانی از این روکش ها استفاده کند.
  • زیبایی یکی دیگر از امتیازات استفاده از روکش های موقت دندان می باشد. زمانی که دندان پزشک دندانی را تراش می دهد، جلوه ی زیبایی دندان ها را از بین می برد که تا زمان درست شدن دندان های دائمی می توان از این روکش ها استفاده کرده و زیبایی دندان ها را به خودشان برگرداند.

 

روکش دندان

 


 بخوانید: نحوه انجام جرم گیری و بروساژ

انواع روکش های موقتی

  • روکش موقتی آماده
  • روکش موقتی دست ساز

روکش موقتی دست ساز

روکش های موقتی در مطب های دندان پزشکی به دو صورت آماده و دست ساز در دندان های مراجعه کنندگان به کار گذاشته می شوند.در میان روکش های موقتی دندان، نوعی از روکش ها وجود دارد که توسط دندان پزشک ساخته می شود. این روکش موقت دندان به وقت و حوصله ی بیشتری نیاز دارند و با اندازه گیری دقیق دندان توسط دندان پزشک ها ساخته می شود. جنس روکش های موقت دست ساز اصولا از پلیمر به اسم آکریل می باشند. ماده ای که از آن روکش های موقت دست ساز را می سازند، اصولا از پودر و مایعی ساخته شده می شود. با مخلوط کردن پودر و مایع، مخلوطی بدست می آید که آن ها را با قالب بندی می توان شکل و اندازه ی متناسب با دندان های بیمار را به آن داد.

این خمیر در قالب های مخصوص بر روی دندان بیمار فرم داده می شوند. ابعاد ان معمولا دیسک های فلزی و فرزهای مخصوص قابل تنظیم می باشند. نکته ای که در این خصوص بیشتر مورد توجه دندان پزشکان قرار گرفته است، این مسئله می باشد که در صورتی که این روکش های دست ساز بر روی دندان های بیمار ساخته شوند، بیمار درد ناشی از حرارت و گرمای پولیمریزاسیون را احساس خواهد کرد. به همین دلیل توصیه می شود این دندان ها در خارج ار دندان های فرد ساخته شوند و سپس بعد از ساخته شدن بر روی دندان های بیمار به کار گذاشته شوند.

روکش موقتی آماده

روکش موقتی آماده دسته ی دیگر از روکش های از پیش آماده شده می باشند. این روکش ها معمولا در بسته های مخصوصی قرار گرفته و توسط دندان پزشک بر روی دندان بیمار به کار گذاشته می شوند. این روکش موقت دندان در اندازه های مختلفی تولید و در دسترس دندان پزشکان قرار گرفته می شود. با اندازه گیری دقیق دندان های افراد می توان این روکش ها را متناسب با دندان ها به کار گذاشت. این روکش ها را زمانی می توان انتخاب کرد که تنها یکی از دندان های فرد تراش خورده باشد.

 

مواد به کار رفته شده در روکش های موقت دندان

  • روکش های فلزی:

جنس این نوع از روکش های دندان، فلزی می باشد. این روکش ها را تنها می توان برای دندان های خلفی به کار برد، چراکه استفاده ی آن ها در دندان های جلویی جلوه ی بدی را در دندان ها خواهد داشت. روکش های فلزی بادوام تر از دیگر روکش های موجود برای دندان می باشند. این روکش ها به ندرت خرد و یا شکسته می شوند و حداقل سایش را برای آن ها می توان در نظر گرفت.

  • روکش های ترکیبی سرامیکی و فلزی:

روکش های ترکیبی سرامیکی و فلزی از دیگر گزینه هایی می باشند که می توانند موجب محافظت دندان ها شوند. روکش سرامیکی- فلزی، ترکیبی از سرامیک و فلز اند که نسبت به روکش ها ی نوع قبل از محبوبیت بالایی برخورددار می باشند. چرا که رنگ این نوع از روکش ها به رنگ دندان ها نزدیک می باشد. اما نکته ای که در این زمینه می توان یاداور شد این موضوع می باشد که مقاومت ان ها در برابر سایش کم تر از روکش های فلزی می باشد.

  • روکش پرسلین

روکش پرسلین که نام دیگر آن روکش سرامیکی می باشد، دارای رنگ بسیار طبیعی بوده و شباهت بالایی به دندان های بیمار نیز دارد. این ویژگی باعث می شود که روکش های پرسلین را بتوان برای دندان های جلو به کار برد.

  • روکش های سولولوئیدی:

روکش های سولولوئیدی نوع دیگری از روکش های موقت دندان می باشند که توسط دندان پزشکان بر روی دندان بیماران به کار گذاشته می شوند. این روکش موقت دندان بی رنگ و شفاف هستند و اصولا می توان ان ها را در دندان جلویی و آسیای کوچک به کار گذاشت.

  • روکش‌ های پلی‌ کربنات:

روکش‌ های پلی‌ کربنات از روکش های موقت دیگری می باشند که می توان آن ها را در دندان های جلویی و آسیای کوچک به کار گذاشت. رنگ این روکش موقت هم رنگ دندان ها می باشد و دندان تراش خورده ای که در زیر این روکش ها قرار می گیرند مشخص نمی باشد.

خرید آنلاین بهترین برندهای روکش موقت دندان

انصراف از نظر