واکسن کرونا
بیماری کرونا، یکی از بیماری هایی می باشد که امروزه مردم جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند. این ویروس جان میلیون ها نفر را تهدید کرده و روزانه به میزان این آمار اضافه می شوند. راه نفوذ این ویروس مرگبار از راه تنفسی می باشد. ریه ها نقاط حساسی هستند که در اثر این بیماری از کار افتاده و ضعیف می شوند.در حال حاضر تمامی کشورها در حال تلاش برای توسعه واکسن کرونا هستند
ویروس کرونا از چه روش هایی می توان به بدن انسان و دیگر موجودات زنده نفوذ کرده و آن ها بیمار کند؟
باید توجه داشت که این نوع ویروس هم می تواند از راه مستقیم وارد بدن انسان شده و بر بدن وی تاثیر گذار باشد و هم می توان به صورت غیر مستقیم راه نفوذ به بدن انسان را پیدا کند. راه مستقیم نفوذ این ویروس به بدن انسان ها همان راه تنفسی است که در اثر استفاده نکردن از ماسک مناسب می تواند راه خود را پیدا کرده و به ریه های فرد نفوذ کند. راه غیر مستقیم نفوذ این ویروس می تواند از موجود زنده ی دیگری مانند حیوانات باشد.
MERS و SARS دو نوع مختلف این ویروس می باشند که از طریق این روش به داخل بدن انسان ها نفوذ می کنند. البته این نوع ویروس ها مربوط به زمان حاضر نیستند بلکه در طول تاریخ بشریت توسط انسان ها بارها تجربه شده و آن ها به کام مرگ کشانده اند. اما اگر بخواهیم زمان دقیق شیوع این دو ویروس را بگوییم باید بگوییم که ویروس SARS مربوط به سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ بوده و ویروس MERS مربوط به سال ۲۰۱۲ می باشد. اما آیا برای چنین ویروس خطرناکی اقدامات لازم صورت گرفته است؟
درمورد علائم ویروس کرونا بخوانید
واکسن کرونا
طبق اطلاعات ارائه شده در زمینه ی ویروس کرونا، ساختار چنین ویروسی با ایدز برابری می کند. ایدز و کرونا، ویروس های مشابهی هستند که برای آن ها واکسن های مختلفی وجود دارد اما هیچ کدام از آن ها درمان قطعی برای این دو نوع ویروس به شمار نمی آیند. بنابرای نمی توان هنوز برای ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن درمان قطعی نام برده و واکسن کرونا را به صورت قطعی، نوع خاصی از واکسن های تولید شده اعلام کرد.
تا کنون چه اقداماتی برای مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته است و نظر سازمان بهداشت جهانی در این خصوص چیست؟
ایران:
ساخت واکسن کرونا را می توان بر اساس استراژی های مختلفی به مرحله نهایی رساند. یکی از این استراتژی ها زیرساخت می باشد. ایران یکی از کشورهایی می باشد که این زیرساخت ها را برای تولید واکسن کرونا داشته و تلاش های بسیاری برای مقابله با این ویروس انجام داده است. به طور مثال ایران با روشی با استفاده از واکسن تضعیف شده توانسته است گام مهمی را برای تولید این واکسن در پیش بگیرد.
روسیه و چین:
اما در خصوص واکسن روسیه برای مقابله با ویروس و بیماری کرونا می توان گفت که هم اکنون این واکسن توانسته است تاییدیه های اورژانسی را اخذ کند. این موضوع درمورد کشور چین نیز صدق می کند. چرا که دو شرکت چینی توانسته اند با همین استراتژی تاییدیه دریافت کنند. کشورهایی که تاییدیه ی اورژانسی ر دریافت کرده اند هم اکنون در مرحله ی کارازمایی هستند. اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که این روش برای گرفتن تاییدیه را نمی توان به صورت گسترده به کل جهان تعمیم داد و همچنین در این مسیر نباید از عوارض جانبی واکسن های تولید شده چشم پوشید.
کشورهای غربی:
تلاش هایی که کشورهای غربی برای تولید واکسن کرونا انجام داده اند، آن ها را با بودجه ی سنگینی روبه رو کرده است. اما به هر حال برای اینکه از این واکسن ها انتظار واکسیناسیون هفتاد درصدی را داشته باشیم، ان ها باید بتوانند از تمام مراحل یک، دو و سه عبور کنند. کشورهای دیگر برای تولید این واکسن مراحلی را پشت سر گذاشته اند که شاید پیشرفت کندی را داشته باشند اما ظرفیت تولیدشان بالا بوده و امید است که تا سال۲۰۲۱ به مرحله واکسینه سازی مردم برسند
عدم تاییدیه فاز سوم واکسن کرونا
کشور روسیه دارای دو واکسن برای درمان ویروس و بیماری کرونا دارد که هیچ کدام از این دو واکسن ها فاز سه خود را طی نکرده اند. علاوه بر این دو واکسن کرونا، واکسن چینی نیز فاز سه خود را طی نکرده است و هم اکنون می توان از ان تنها برای جمعیت خاصی با شرایط فوریتی استفاده شود. نگرفتن تاییدیه فاز سوم واکسن کرونا به معنی این است که آن واکسن از نظر عوارض جانبی مورد بررسی قرار نگرفته است. در ادامه این روندها، شرکت روسی بر اساس MRNA تولید واکسن هایی را در پیش گرفته است که این شرکت ظرفیت تولید دارویی ندارد.
اگور شاهین، یکی از محققان برجسته ای است که هم اکنون برای تولید واکسن کرونا با چندین شرکت وارد پروسه ی تحقیقاتی شده و امیدوارانه بنا به تولید یک واکسن موثر در برابر کرونا دارد. اگوار شاهین تواسته است واکسن تولیدی خود را با همکاری چند شرکت به مرحله ی سوم برساند. تاکنون تست های انجام شده بر روی این واکسن مثبت بوده و ممکن است جزء اولین واکسن هایی باشد که با قیمت مناسب به بازار عرضه شده است. پیش بینی شده که واکسینه شدن افراد با این واکسنآن ها را از خطر مبتلا شدن به این بیماری نجات داده و زنجیره ی انتقال بیماری را قطع خواهد کرد.
سازمان تنظیم داروی چین درباره واکسن هایی که به منظور درمان بیماری کرونا کشف شده است اعلام کرده که واکسنی مورد تایید این سازمان می باشد که پنجاه درصد از میزان اثر بخشی را داشته باشد. همچنین ایمنی ایجاد شده بر اثر تزریق این واکسن به بدن فرد مبتلا باید به گونه عمل کند که حداقل تا شش ماه وی را در برابر این بیماری ایمن کند. این سازمان چنین شرطی را شرط عمومی کردن این واکسن کشف شده برای شهروندان آن اعلام کرده است.
طبق اسناد موجود، برای اینکه واکسن کشف شده برای این ویروس مراحل نهایی خود را طی کرده و مورد آزمایش هایی قرار بگیرد در حدود یک سال طول خواهد کشید که با وجود شرایط حیاتی موجود در جهان در برابر این ویروس، رهبران ایالتی مشتاق هستند که هر چه سریعتر یک واکسن موفق را برای درمان مبتلان به این ویروس به کار برده و جهان را از وضعیت موجود نجات دهند. میزان کارآیی که سازمان تنظیم داروی چین درباره واکسن هایی که به منظور درمان بیماری کرونا تشریح کرده است کاملا مطابق با دستورالعملهای ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) می باشد.
مرکز ارزیابی داروهای چین درباره واکسن هایی که به منظور درمان بیماری کرونا کشف می شوند اظهار کرده است که این نتیجه و رسیدن به این استاندارد را پس از مشاوره با بیش از ۵۰ متخصص و ۳۷ تیم علمی و توصیههای سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است. این در حالی است که در کشور چین تاکنون چهار واکسن کاندیدای کرونا مراحل نهایی خود را برای ثبت پشت سر می گذارند. این آزمایشات در امارات متحده عربی، برزیل، عربستان سعودی و اندونزی صورت می گیرد.
پیشگیری از کرونا
پیشگیری و مراقبه از خود، یکی از بهترین راهکارها و روش ها برای در امان ماندن از ویروس کرونا و بیماری آن می باشد. اما چگونه می توان از این بیماری دوری کرده و چه اقداماتی برای خود مراقبی در برابر ان وجود دارد؟ همان طور که می دانید، اصلی ترین راه نفوذ ویروس کرونا از طریق مجرای تنفسی انسان می باشد، به همین دلیل برای حفظ سلامت در برابر این ویروس باید مراقب هایی را انجام داد که بتوان راه ورود این ویروس را به بدن انسان را بست. اما این راه ها کدامند؟
ماسک:
یکی از راه ها و روش هایی که انسان ها را در برابر این ویروس محافظت می کند، استفاده از ماسک می باشد. این راهکار را می توان یکی از مهم ترین راهکارها برای جلوگیری از ابلا شدن به این بیماری دانست. به این منظور شما می توانید از ماسک های دست ساز خانگی چندین لایه استفاده کنید. ماسک های خانگی با لایه های بیشتر و ماسک های مخروطی ، یکی از بهترین وسایل بهداشتی برای مقابله با این ویروس به شمار می آیند، چرا که با استفاده از این نوع ماسک ها ذرات تنفسی آلوده به ریه های شما منتقل نمی شود.
دستکش:
از ان جا ویروس کرونا قابلیت معلق ماندن در هوا را دارد، ممکن است بر روی سطوح مختلفی نشسته و شما بر اثر تماس با این سطوح در خطر مبتلا شدن به ان باشید. به همین دلیل دستکش ها یکی دیگر از راه های پیشگیری از ابتلا به این ویروس می باشد. اما در هنگام دور انداختن دستکش ها حتما باید بدون ایجاد کوچکترین تماس با پوست بدن به سمت داخل مچاله کرده و بعد از انداختن ان در کیسه فرزر ان را گره بزنید.
مواد ضد عفونی کننده:
اسپری های ضد عونی کننده یکی دیگر از وسایل مراقبتی در برابر این بیماری می باشند. از آن جا که رفت و امد در اماکن عمومی خطرات جدی را به دنبال دارد، می توان با استفاده از مواد ضد عفونی کننده خود را در برابر این بیماری حفظ کرد.
قطع زنجیره ی کرونا
از به وجود آمدن ویروس کرونا و شروع این بیماری، انسان ها به صورت ناخواسته دچار این بیماری مرگبار شده اند که جان ان ها نیز توسط این ویروس کوچک تحت شعاع قرار گرفته است. ویروس کرونا از زمان شیوع تا به همین لحظه مراحلی را طی کرده است که روز به روز به میزان خطر این بیماری افزوده است. به همین دلیل نمی توان به صورت دقیق قطع زنجیره ی این بیماری را اعلام کرد.
همچنین برای برطرف شدن این مشکل جهانی باید تمامی انسان ها دست به کار شده و با همکاری و رعایت کردن مسائل بهداشتی از پیشرفت و شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کنیم. ما انسان ها برای رسیدن به مرحله ی نهایی و قطع این زنجیره، بایستی مراحل بسیاری را طی کرده و زمان زیادی را برای آن در نظر بگیریم. ممکن است در اینده ای نه چندان دور شاهد مراحل خطرناک تری از این ویروس باشیم، به همین دلیل استفاده از ماسک، مواد عفونی کننده و دستکش جزء آن دسته از مواردیست که همیشه باید از آن استفاده کنید.
توسعه دارو و واکسن کرونا
کشورهایی که دارای بازارهای کنترل شده ای می باشند باید یک دوره ی طولانی را برای توسعه ی دارو و واکسن کرونا طی کنند. به طور مثال نمی توان دارو و واکسنی را در طی یک سال از مرحله ی تحقیق به مرحله ی بازار رساند. در این خصوص برخی از کشورها کنترل همزمانی بر روی بازار دارند. اما ممکن است در این میان کشوری وجود داشته باشند که شرایط دیگری را برای کنترل بازار خویش اعمال کند. به طور مثال می توان وضعیت کنترل بازار را بعد از تولید دارو و واکسن کرونا در دست گرفت. در ابن میان، تولید واکسن کرونا مراحل خوبی را پشت سر گذاشته و امید است که تا یک سال آتی به مرحله ی موفقیت خود برسد.