شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

روکش دندان

روکش دندان

روکش دندان

روکش دندان یکی از مشهورترین راهکار ها برای ترمیم دندان هایی است که ساختار آن ها براثر پوسیدگی حجم قابل توجهی را از دست داده اند. همچنین دندانی که به دلیل اینکه مورد درمان کانال ریشه (عصب کشی) قرار قرار گرفته ویا نازک شدن جداره، احتمال شکسته شدن شان وجود دارد که با استفاده از این نوع روکش هاترمیم و بازسازی می شوند. یکی از عوامل تخریب دندان ها بر اثر پوسیدگی، تغذیه نامناسب فرد است و با وارد آوردن ضربه ای نیز ممکن است دندان را دچار شکستگی کند. چنین مشکلی اگر بخش عمده ای از دندان فرد را از بین ببرد، ساختار باقی مانده را می توان به وسیله روکش تقویت کرد. ا ز روکش می توان برای ازبین بردن عفونت و درد دندان پس از درمان کانال ریشه دندان استفاده کرد،  اما باید بدانید ممکن است دندان روکش شده به طور دائمی عملکرد خود را نداشته باشد. البته این امکان هم وجود دارد که پوسیدگی دندان ازبین برود و بطور کلی ساختار دندان نسبت به قبل بهبود یابد، در این شرایط انتخاب روکش کاملا اختیاری است. روکش ها، دندان های آسیب دیده را دربر میگیرند و با این کار از کل ساختار دندان محافظت می کنند، آن ها به علت جداسازی و ایزوله کردن دندان، احتمال پوسیدگی آن را به صفر می رسانند. برای تهیه انواع تجهیزات و مواد مصرفی از فروشگاه تجهیزات پزشکی برروی لینک کلیک نمایید. 

نحوه بکارگیری 

روکش دندان گزینه ی مناسبی برای افرادیست که به دلیل پوسیدگی دچار خرابی دندان شده اند چراکه علاوه بر بازگرداندن ساختار طبیعی آن، باعث سفیدی و زیبای دندان می شود. علت اصلی استفاده از روکش، از دست دادن یا تضعیف نسوج تاجی دندان بر اثر پوسیدگی، سایش بیش از حد سطوح مختلف دندان یا شکستگی می باشد. اگر فردی دچار پوسیدگی دندان شود باید سریعاً برای رفع آن اقدام کند، اگر پوسیدگی در مراحل اولیه باشد و سطح کوچکی را شامل شود درمان آن به مراتب راحت تر خواهد بود. اما اگر پوسیدگی به سطح وسیعی افزایش پیدا کند نه تنها باعث ضعیف شدن نسوج تاجی دندان می شود بلکه سبب درگیری اعصاب و عروق ریشه می شود.

 

روکش دندان

 

 درمان کانال ریشه  آیا نیاز داریم؟

دندان هایی باید مورد درمان کانال ریشه قرار گیرند، که به دلیل پوسیدگی عمیق و راه یافتن میکروب های به کانال ریشه دندان و ایجاد التهاب فرد را دچار دندان درد شدید می کنند. برای استفاده از روکش دندان، لازم است ابتدا از نسوج درون ریشه برای بازسازی تاج کمک گرفته شود که ساخت یک پست ریختگی به این منظور الزامی است. زیرا روکش نهایی روی بخش تاجی پست قرار می گیرد، پست سبب افزایش گیرایی برای روکش خواهد شد و درنهایت منجربه حفاظت از ساختار های تاجی باقی مانده خواهد شد.

 

انواع روکش های دندان 

  • روکش استیل رنگ ثابت: این نوع به صورت پیش ساخته می باشند که برروی دندان ها به صورت موقتی نصب می شوند.
  • روکش تمام فلز: در این نوع از آلیاژ هایی با درصد بالایی طلا یا پلاتینیوم و یا فلزات اصلی استفاده می شود.
  • روکش سرامیک ترکیبی با فلز: این روکش ها به نوعی ساخته می شوند که بتوانند به رنگ طبیعی دندان دربیایند.
  • روکش تمام رزین: روکش های تمام رزین بسیار مقرون به صرفه بوده اما بیشتر مستعد شکسته شدن هستند.
  • روکش های تمام سرامیک یا پرسلین: روکش های تمام پرسلین شبیه ترین روکش به دندان طبیعی می باشند.

بیشتر بخوانید: دستکش لاتکس

انصراف از نظر